Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، مهران مقصودی مدیر پایگاه ملی بیابان لوت در ششمین سالگرد ثبت جهانی بیابان لوت به احمد مستوفی یکی از پژوهشگران بیابان لوت اشاره کرد و اظهار داشت: وی تمام تلاش خود را در طول 50 سال گذشته برای شناساندن ارزش‌های لوت به کار برد.

وی با بیان اینکه اولین بار است که جلسه‌ای با عنوان بیابان لوت و با این تعداد شرکت‌کننده تشکیل شده و گروه‌های گوناگونی در آن حضور دارند، بیان کرد: لازم است از چنین رویدادهایی حمایت شود و دست اندرکاران دور هم جمع شوند و با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقصودی با اشاره به اینکه در جهان ۱۱۵۴ اثر ثبت شده داریم که ۸۹۷ مورد آن فرهنگی، ۲۱۸ اثر طبیعی و ۳۹ اثر ترکیبی از فرهنگی و طبیعی است، افزود: در این فهرست ۲۸ اثر از ایران قرار دارد که لوت و جنگل‌های هیرکانی دو اثر طبیعی هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیابان لوت جهانی شده است بنابراین باید قدر آن را بدانیم و از آن مراقبت کنیم.

مقصودی بیان کرد: ارزش‌های لوت تنها محدود به پدیده‌های زمین‌شناختی نیست. درست است که با دو معیارِ پدیده‌های استثنایی و تاریخ زمین‌شناختی آن را ثبت جهانی کرده‌ایم ولی پدیده‌های فرهنگی و تاریخی و زیستی لوت نیز بسیار ارزشمند است.

مدیر پایگاه ملی بیابان لوت بیان کرد: لوت تنوع اقلیمی هم دارد بطوریکه علاوه بر وجود گرم‌ترین نقطه کره زمین در آن، شب‌های دمای منفی 10 درجه را هم تجربه می‌کند.

وی به مخاطرات طبیعی لوت از جمله سیل و طوفان اشاره کرد و گفت: تهدیدات انسانی لوت به مراتب بیشتر بوده که رو به افزایش است.

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمان نیز اظهار داشت: زمانی یک اثر فرهنگی یا طبیعی در فهرست میراث جهانی قرار می‌گیرد که متعلق به کل انسان‌ها باشد، موضوعی که موجب می‌شود انسان‌ها نسبت به حفاظت آن اثر حساسیت بیشتری داشته باشند.

وی گفت: زحمات زیادی برای ثبت جهانی یک اثر کشیده می‌شود اما بخش دشوارتر کار مربوط به زمانی است که بخواهیم از اثر ثبت‌شده، حفاظت کنیم و کار بسیار سخت‌تر زمانی می‌شود که آن اثر، طبیعی و گستردگی همچون لوت داشته باشد.

مجتبی شفیعی سپس با یادآوری معیارهایی که باعث ثبت جهانی یک اثر می‌شود، افزود: حفاظت از این آثار و بهره‌برداری پایدار از اقدامات بسیار مهمی است و در همه مقوله‌های مربوط به میراث فرهنگی هنگامی موفق می‌شویم که مشارکت مردم و جوامع محلی را به صورت حداکثری داشته باشیم.

انتهای پیام/۳۳۸۸

منبع: فارس

کلیدواژه: بیابان لوت پایگاه میراث جهانی لوت بیابان لوت ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۰۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها

سرهنگ ستاد علی ملکی آهنگران در جمع تشکل‌ها و گروه‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی فارس با اشاره به کمبود منابع، تجهیزات و نیروی حفاظتی در صیانت از اراضی ملی گفت: حفاظت از عرصه‌های پهناور منابع طبیعی با این تعداد نیروی حفاظتی بسیار اندک امکان پذیر نیست و به همین دلیل ناگزیر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله پهپادها، ریزپرنده‌ها و دوربین‌های با برد طولانی هستیم.

او با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق از جمله خریداری ۵۸ دستگاه خودرو امدادی یگان حفاظت و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای پایش مناطق جنگلی و صیانت از اراضی ملی گفت: این تجهیزات برای نصب در مکان‌ها و نقاط بحرانی و به منظور حفظ و صیانت از این عرصه‌ها واگذار و در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر در سایر کشور‌ها برای صیانت از اراضی جنگلی توانسته‌اند از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و ریز پرنده‌ها در مناطق حساس بهره بگیرند، برای مثال در کشور روسیه برای حفاظت از جنگلهایشان با بیش از ۱۳۴ دستگاه هواپیمای پهن پیکر و ۵ هزار خلبان موفق عمل کرده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به عرصه ۱۲۰ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور گفت: حفاظت از این عرصه‌ها از تعهدات یگان حفاظت است و این امر وظیفه‌ای بزرگ و پرافتخار است و به منظور حفاظت از این عرصه‌ها علاوه بر ابزارها، تجهیزات و امکانات بویژه در زمان حریق، نیازمند همراهی و همدلی سمن‌ها و تشکل‌های مردمی هستیم.

در این نشست سرهنگ سید محمد صدرائی نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور ارتقا و سطح آمادگی در برابر آتش‌سوزی احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی استان گفت: اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در کنار برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی در مناطق بحرانی جنگلی، شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی، برقراری مستمر گشت کنترل، اخذ تعهد از مرتعداران عرصه‌های جنگلی و مرتعی از جمله این اقدامات است.

صدرائی نژاد با اشاره به اهمیت جنگل‌ها و مراتع بر ضرورت همکاری و تعامل نهاد‌های مختلف به ویژه تشکل‌ها و سمن‌های حوزه منابع طبیعی در پیشگیری و اطفای به موقع حریق تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • ‌مهم‌ترین ‌در تحقق شعارهای سال، توجه به حمایت از تولید ملی است
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه