Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خراسان، شاید تا قبل از سال ۹۸ کسی باورش نمی‌شد که بتوان دریاچه‌ای در کویر لوت داشت. حتی مارکوپولو هم در سفرنامه مشهور خود از این کویر به عنوان یک بیابان لم‌یزرع یاد می‌کند اما برخی گزارش ها نشان می‌دهد که این روزها این کویر صاحب جوان‌ترین دریاچه کشور شده که توانسته به وضعیت گردشگری این منطقه سامان دهد و حتی باعث تغییر زیست‌بوم منطقه شود و به همین دلیل مردم منطقه به آن معجزه کویر لقب دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز درباره این دریاچه جوان و راه‌های حفظ آن که موافقان و مخالفانی دارد، نوشته‌ایم.

تاریخچه دریاچه

بهار سال ۱۳۹۸ بود که باران های سیل‌آسا شروع به باریدن کرد و باعث طغیان رودخانه شور شد که از ارتفاعات استان خراسان جنوبی سرچشمه می‌گیرد. بر اثر این طغیان سیلابی در بهار سال ۱۳۹۸ در استان کرمان رخ داد که در کنار خسارت‌هایی که زد باعث ایجاد این دریاچه طبیعی و زیبا به وسعت ۶۰ هکتار با عمق ۵ تا ۶ متر در دل کویر شد.

آرزوی دریاچه در دل کویر

هرچند دریاچه کویر لوت هنوز دو ساله هم نشده اما سایت مشرق  روز گذشته در گزارشی از آرزوی ۶۰ سال پیش برخی برای داشتن دریاچه‌ای در دل کویر نوشته است. در این گزارش به نقل از  پروفسور «پرویز کردوانی» جغرافیدان و پدر کویرشناسی ایران آمده که در حوالی دهه ۴۰ فردی به نام «هومان فرزاد» پیشنهاد انتقال آب از دریاهای ایران به گودترین نقاط ایران یعنی جازموریان، بیابان لوت و  دشت کویر را داد. او می‌گفت آب از خلیج فارس پمپاژ کنیم و بیاوریم در بیابان لوت، جازموریان و دشت کویر خالی کنیم. در این صورت سه‌تا دریاچه درمی‌آید و همان‌طور که بارندگی شمال از دریای خزر است، اینجا هم اینقدر بارندگی می‌شود که باید با کشتی به قم برویم.

مخالفت‌ها از همان سال‌های دور

البته پروفسور کردوانی با این طرح مخالفت کرده و همان زمان گفته: «بارندگی شمال تنها از برکت دریای خزر نیست. اگر فقط به خاطر دریا بود، باید میزان بارندگی دور تا دور دریای خزر یکسان باشد در حالی که بندر انزلی ۲۰۰۰ میلی‌متر و در ترکمنستان کمتر از ۱۰۰ میلی‌متر بارندگی دارد.»

حالا چه باید کرد؟

این دریاچه که به گفته رئیس پایگاه جهانی لوت باعث رونق گردشگری در استان کرمان شده، حتی پرندگان مهاجر را نیز به خود جذب کرده و به گفته محلی‌ها باعث کاهش دما در اطراف دریاچه شده است. همچنین بسیاری از کارشناسان معتقدند این دریاچه یکی از زیباترین پدیده‌های عصر جدید در استان کرمان و حتی گردشگری ایران و جهان محسوب می‌شود که باید به گردشگران جهان معرفی و برای حفظ آن تلاش شود چون در صورت رهاسازی این دریاچه خیلی زود در دمای بالای کویر تبخیر و دوباره به همان بیابان لم‌یزرع تبدیل می‌شود.

کد خبر 576132 برچسب‌ها کویر دریا و دریاچه محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: کویر دریا و دریاچه محیط زیست ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۸۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند این در حالیست مهف مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشور‌های حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابر‌ها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می‌توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می‌تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

دیگر خبرها

  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • نمایش توانمندی صادراتی اردبیل در نمایشگاه اکسپوی ایران
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)
  • طبیعت بهاری کاشان، بهشتی در دل کویر