Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24 شاید تا قبل از سال 98 کسی باورش نمی شد که بتوان دریاچه ای در کویر لوت داشت. حتی مارکوپولو هم در سفرنامه مشهور خود از این کویر به عنوان یک بیابان لم‌یزرع یاد می کند اما برخی گزارش ها نشان می دهد که این روزها این کویر، صاحب جوان ترین دریاچه کشور شده که توانسته به وضعیت گردشگری این منطقه سامان دهد و حتی باعث تغییر زیست بوم منطقه شود و به همین دلیل مردم منطقه به آن معجزه کویر لقب دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز درباره این دریاچه جوان و راه های حفظ آن که موافقان و مخالفانی دارد، نوشته ایم.

تاریخچه دریاچه

بهار سال 1398 بود که باران های سیل آسا شروع به باریدن کرد و باعث طغیان رودخانه شور شد که از ارتفاعات استان خراسان جنوبی سرچشمه می‌گیرد. بر اثر این طغیان سیلابی در بهار سال ۱۳۹۸ در استان کرمان رخ داد که در کنار خسارت هایی که زد باعث ایجاد این دریاچه طبیعی و زیبا به وسعت ۶۰ هکتار با عمق ۵ تا ۶ متر در دل کویر شد.

آرزوی دریاچه در دل کویر

هرچند دریاچه کویر لوت هنوز دو ساله هم نشده اما سایت مشرق روز گذشته در گزارشی از آرزوی 60 سال پیش برخی برای داشتن دریاچه ای در دل کویر نوشته است.در این گزارش به نقل از پروفسور «پرویز کردوانی» جغرافی دان و پدر کویرشناسی ایران آمده در حوالی دهه 40 فردی به نام «هومان فرزاد» پیشنهاد انتقال آب از دریاهای ایران به گودترین نقاط ایران یعنی جازموریان، بیابان لوت و  دشت کویر را داد. او می گفت آب از خلیج فارس پمپاژ کنیم و بیاوریم در بیابان لوت، جازموریان و دشت کویر خالی کنیم. در این صورت سه تا دریاچه در می‌آید و همان طور که بارندگی شمال از دریای خزر است؛ این جا هم این قدر بارندگی می‌شود که باید با کشتی به قم برویم.

مخالفت ها از همان سال های دور

البته پروفسور کردوانی با این طرح مخالفت کرده و همان زمان گفته: «بارندگی شمال تنها از برکت دریای خزر نیست. اگر فقط به خاطر دریا بود، باید میزان بارندگی دور تا دور دریای خزر یکسان باشد. در حالی که بندر انزلی ۲۰۰۰ میلی متر و در ترکمنستان کمتر از ۱۰۰ میلی متر بارندگی دارد.»

حالا چه باید کرد

این دریاچه که به گفته رئیس پایگاه جهانی لوت باعث رونق گردشگری در استان کرمان شده حتی پرندگان مهاجر را نیز به خود جذب کرده و به گفته محلی ها باعث کاهش دما در اطراف دریاچه شده است. همچنین بسیاری از کارشناسان معتقدند این دریاچه یکی از زیباترین پدیده های عصر جدید در استان کرمان و حتی گردشگری ایران و جهان محسوب می شود که باید به گردشگران جهان معرفی و برای حفظ آن تلاش شود چون در صورت رها سازی این دریاچه خیلی زود در دمای بالای کویر تبخیر و دوباره به همان بیابان لم یزرع تبدیل می شود.

منبع: خراسان

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 7 دره یا تنگه زبان مار در استان کرمان، شرق منطقه کلوت‌ها و غرب چاله مرکزی لوت است. این دره حدود 9 کیلومتر است و دیواره‌هایی دارد که ارتفاعشان به 30‌ متر هم می‌رسد. البته هر چقدر که به سمت غرب دره بیشتر پیش بروید، این ارتفاع کمتر می‌شود. تصاویری از این دره عظیم را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • نونزدهمین مراسم «شب کارگردان» برگزار شد/ آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • جایزه‌ای به نام اکبر زنجانپور اهدا شود/آرزوی نویدمحمدزاده چه بود؟
  • چهارشنبه اوج فعالیت سامانه بارشی درکرمانشاه/دمای هوا کاهش می‌یابد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • زبان مار، دره‌ای عظیم در دل کویر لوت
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • اولین گفت و گو با پاکبانی که بابت حمله ایران به اسرائیل معروف شد | آرزوی چند ساله ام بود که ... + فیلم
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟